Vår favoritgubbe

Chiapudding med kokos, kardemumma och jordgubbar / A cup of coffee

Foto & styling: Emmy Lundström/ A cup of coffee

Som vi har väntat, vankat otåligt fram och tillbaka, sneglat oroligt på klockan. Till slut hände det. De är tillbaka i våra liv. De svenska jordgubbarna. Vi drar en suck av lättnad i vetskapen att sommarens frukostar från och med nu är räddade. För det gäller att passa på. Så resonerar vi. I sommar kommer vi att konsumera jordgubbar med mjölk, jordgubbssmoothies, pannkakor med jordgubbar, jordgubbstoast och alltvikankommapåmedjordgubbar. Det blir härliga tider. Vi börjar med en chiapudding med kokos och kardemumma. Och jordgubbar.

Chiapudding med kokos, kardemumma och jordgubbar / A cup of coffee

Chiapudding med kokos, kardemumma och jordgubbar
3-4 portioner

2,5 dl kokosmjölk
1 dl mjölk
5 msk chiafrön
1 tsk mortlade kardemummakärnor
1 nypa vaniljpulver

Blanda samman alla ingredienser och låt stå i minst några timmar, helst över natten. Servera med jordgubbar och rostade kokosflingor.

Chiapudding med kokos, kardemumma och jordgubbar / A cup of coffee