Måndagsfavorit: Ett litet bed and breakfast…

DSC_0293

En av oss har en plan att starta ett bed and breakfast i Italien. Ibland dagdrömmer hon om det så pass mycket att hon missar att hoppa av vid rätt tunnelbanestation. Det enda som fattas är lite slantar och att som en riktig italienare kunna säga (samt få det att låta som ett erbjudande då): ”Du, jag lägger inte en krona mer än hälften av utgångspriset, capisci?”

Under tiden spanar hon med jämna mellanrum in detta vackra bed and breakfast, Valdirose, en bit utanför Florens i Toscana där även bilden ovan kommer från. Spana in ni också. Och njut! Eller boka ett par nätter eller tre… Undertecknad sitter på massor av Florenstips!

70bab-valdirose-46

Enkelheten i detta. Som en smekning för alla sinnen. Kanske inte smaksinnet, om man inte gillar murbruk. Det gjorde i och för sig mormor när hon vad gravid med min mamma. Gick ned i källaren och slickade lite på väggarna. Helt normalt.

20150404_123851_693ce660756d38dd635455a12c61d45c53abdf45

Att vakna upp här

DSC_5141

Och att sedan gå iväg och plocka lite blommor.

IMG_5784

För att sedan sätta sig ned till dukat frukostbord.