Vad som behövs ibland

Iskaffe/A cup of coffee

Igår hade vi en dag. EN DAG. Får man sommarfeeling kvällen innan och råkar dricka fyra glas vin i en grönskande park och på ett högt tak vaknar man inte helt pigg klockan 06.00. Lägg till en varm sol och Emmys bastu till lägenhet där vi hade gårdagens arbetsplats. En stund ville vi mest lägga oss på golvet och stirra i taket. Det gjorde vi också. Fnissade lite åt diverse saker. Stönade över bastun. Suckade över lite huvudvärk (mest en av oss, behöver inte nämna några namn, men hon är den klena av oss).

Sedan kom vi på det.

Vad vi behövde denna förmiddag var inget varmt, vanligt kaffe. Vi behövde is. Och kaffe. En iskaffe. Världens enklaste grej och så gott. Pröva i stället för vanliga kaffet till frukosten i dag… Speciellt om du hade sommarfeeling igår. Efteråt mådde vi som två glada laxar.

Iskaffe/A cup of coffee

2 glas

3 dl kallt kaffe
2 dl mjölk
1 tsk vaniljpulver
Is

Brygg kaffe och låt svalna. Pudra ned vaniljpulver i två glas. Tillsätt kaffet och mjölken. Rör om med en sked. Avsluta med att lägga ned tre isbitar i varje glas.