Älskade rabarberkräm

Rabarber8
Foto: Emmy Lundström Styling: Alexandra Vikström 

Rabarberkräm och barndomen hör på något sätt ihop. Mormor stod vid spisen och kokade och själv stod man på en stol bredvid och tittade på med spänning. Dessa långa, ljuvliga barndomssomrar ligger oss varmt om hjärtat. Och nu äntligen har den första rabarbern kommit! Vad vi äter till frukost dessa dagar? Gissa…

Rabarberkräm med kardemumma

4 portioner

6 dl vatten
1 1/4 dl socker
1 tsk vaniljpulver
1 tsk stött kardemumma
600 g rabarber
2 msk potatismjöl

Skala rabarber och skiva i centimeterstora bitar.  Koka upp vatten, kardemumma, vanilj och socker i en kastrull. Tillsätt rabarber och låt koka i cirka 15 minuter, tills rabarbern är mjuk. Red krämen med potatismjöl utrört i lite kallt vatten. Låt koka i några minuter till. Ät krämen ljummen eller kall, gärna tillsammans med mjölk.