Rabarber 2.0

Rabarbertoast/ A cup of coffeeFoto & styling: Emmy Lundström/ A cup of coffee

När vi var små brukade vi rycka upp rabarber ur trädgårdslandet, doppa ändarna i socker och äta på stående fot. Nu är vi vuxna, bor i Stockholm och köper rabarber på affären. Ingen idyll här inte. Men rabarbern smakar lika gott för det. Och tur är väl det. Det här receptet är våra barndomars rabarber 2.0.

Karamelliserad rabarbertoast med kardemumma
en toast

en skiva surdegsbröd
olivolja
mascarpone
1/4 rabarberstjälk
1 msk rörsocker
1 krm mortlad kardemumma

Värm ugnen till 200 grader. Skiva rabarbern och lägg på en bakplåtspappersklädd plåt. Toppa med socker och kardemumma. Rosta i ugnen i 5-10 minuter. Värm olivolja i en stekpanna och stek brödet. Låt svalna något innan du brer på mascarpone. Toppa med rabarber och eventuellt lite honung om du vill ha extra sötma.

Rabarbertoast/ A cup of coffee