Sommarens godaste pålägg

Cream cheese med lavendel och örter / A cup of coffee

Foto & styling: Emmy Lundström/ A cup of coffee

Sommar och sol. Cirka det enda vi kan tänka på just nu. Och vad är somrigare än lavendel och färska örter? Inte mycket. Vi bestämde oss för att blanda med färskost och fick ett sjukt gott pålägg. Rör ihop på lördagsmorgonen, fyll en burk med det som blir över efter helgfrullen och du har en fantastisk örtig cream cheese som räcker hela veckan ut.

Cream cheese med lavendel och örter / A cup of coffee

Cream cheese med färska örter och lavendel
en liten burk

200 g cream cheese
ett knippe färska örter (vi använde basilika, timjan och rosmarin)
1 tsk torkad lavendel
zest från en halv citron
1 tsk rosépeppar
salt och peppar

Hacka örter och lavendel, riv citronskal fint och krossa rosépeppar lätt i handen. Blanda alla ingredienser med cream cheese. Smaka av med salt och peppar.

Cream cheese med lavendel och örter / A cup of coffee