Chiapudding med banan, choklad och mandel

DSC06942
Foto och styling: Alexandra Vikström / A cup of coffee

Det finns delade meningar om chiafrön. Vissa säger att de inte smakar, rent ut sagt, ett skit. Andra säger att det är det bästa som hänt mänskligheten på senare år. Hålla med om det sistnämnda kan vi väl inte riktigt göra, däremot smakar de ju faktiskt ingenting. Men med lite fix och trix förvandlas dessa frön till en härlig frukost. Vi brukar mest blanda ihop dem med det vi är sugna på för tillfället, men att alltid tillsätta lite vaniljpulver är en bra grej. Här samsas vaniljen dessutom med banan, mandlar och choklad. Håll till godo gott folk, här kommer receptet.

1 portion

2 msk chiafrön
1 1/2 dl mandelmjölk
1/2 tsk äkta vaniljpulver
1 msk hackade mandlar
1/2 banan
Mörk choklad
Flingsalt

Skiva banan och hacka mandlar. Blanda chiafrön, mandelmjölk och vaniljpulver. Tillsätt banan och mandlar och rör om. Låt stå i kylen minst en halvtimme, men gärna under natten. Riv över lite mörk choklad och strö över lite flingsalt innan servering.

DSC06937