Måndagsfavoriter: Rester

Så här är det. Det finns två skolor. De som gillar att äta MAT till frukost och de som tycker att det är det vidrigaste som finns. I denna bloggduo finns båda skolor representerade. Framför tangentbordet idag finns hon som med glädje äter gårdagens pizzarester till frukost morgonen därpå. Vi kan ju låta er gissa vem av oss det är. Här kommer i alla fall hennes tips på fredagsmiddagar som smakar minst lika gott, eller godare, på lördagsmorgonen.

Jamie Oliver

Källa: Jamie Oliver

Pizza är en typisk bra sak att äta dagen efter. Värm pizzabitarna i en stekpanna och de får tillbaka sin krispighet. Nom.
Flockler

Källa: The happy foodie

En spaghetti bolognese som har göttat till sig under natten. Behöver vi säga mer än så? Bara att koka ny spaghetti. Eller ät gårdagens. Vi dömer inte varandra här.
Drizzle & Dip

Källa: Drizzle & Dip

En sak vi båda kan enas om är att risotto är cirka det godaste som går att äta. Om den görs bra. Och ja, vi vet. Riset ska ha en kärna. MEN. Det finns även nåt TILLFREDSSTÄLLANDE i att äta dagen-efter-risotto som har mojnat till sig ordentligt. Lovar.
Donna Hay

Källa: Donna Hay

Lasagne är en klassisk smakar-bättre-dagen-efter-maträtt. Denna lasagne med chorizo, ricotta och oregano låter så god att vi skulle kunna äta den vilken tid på dygnet som helst.
Nourish atelier

Källa: Nourish Atelier

Vi kan väl alla enas om att svennebanan-tacos är gaaaanska gott ändå? Och ja, frukosttacos är precis lika goda som fredagstacos.