Det går alldeles utmärkt att äta kakor till frukost

DSC06919

Foto: Alexandra Vikström/A cup of coffee

Varje gång jag säger att jag vill baka kakor säger Emmy att man inte kan äta kakor till frukost. Då säger jag att hon ej bor ihop med en italienare. Jag känner dessutom den italienare som kan äta flest kakor i världen. Det finns liksom ingen hejd. Speciellt till frukost ihop med en espresso, då är han i kakhimlen.

Så Emmy gick med på att havrekakor går bra. Det är ju typ som havregrynsgröt fast med aprikoser, massor av smör och choklad. Bra grej till en lördagsfrukost med andra ord.

6 kakor

4 dl havregryn
1 dl rågmjöl (eller annat valfritt mjöl)
50 g smör
1/2 dl naturell yoghurt
6 torkade aprikoser
3 rutor mörk choklad, grovt hackad
1/2 dl flytande honung
Timjan
En nypa havssalt

Hacka torkade aprikoser fint och mörk choklad grovt. Blanda med alla torra ingredienser. Nyp ned smör så att det blandas väl. Tillsätt honung, yoghurt och ryck bladen på några kvistar timjan och blanda. Grädda kakorna i ugnen på 200 grader i cirka 15 minuter.