Rostad paprikaröra med timjan

Paprikaröra med timjan / A cup of coffeeFoto: Emmy Lundström/ A cup of coffee

Vi må vara frukostproffs, men det betyder inte att vi ställer oss och pocherar ägg, pressar egen juice och steker pannkakor varje morgon. De flesta morgnar prioriterar vi bort kokkonsten till förmån för konsten att snooza så länge som möjligt. Vid dessa tillfällen är det perfekt att ha denna underbara paprikaröra redo i kylskåpet. Bred på en macka eller en bit knäckebröd- frukosten är klar på cirka tio sekunder. Perfekt.

Paprikaröra med timjan
2 stora röda paprikor
1 dl solroskärnor
1 tsk rökt paprikapulver
1/2 citron, juice och zest
några kvistar timjan
Salt
Värm ugnen till 200 grader. Skär paprikorna i halvor, ta bort kärnorna och lägg paprikorna på en plåt. Rosta i 40 minuter tills skalet har blivit lite bränt. Ta ut ur ugnen och låt svalna. Blanda solroskärnor, paprikapulver och salt i en torr stekpanna. Rosta i några minuter. Ta bort skalet från paprikorna. Mixa, tillsammans med solroskärnorna, med en stavmixer. Addera timjan och citronjuice plus zest. Häll upp i en väl rengjord glasburk. Blandningen håller sig i kylskåpet i två veckor.