Godaste frukostbrödet och en regnjacka

Enkelt fruktbröd / A cup of coffee

Foto: Emmy Lundström Styling: Alexandra Vikström

När Alexandra, för ett par dagar sen, kom i världens största svarta regnrock till jobbet och såg allmänt härjad ut efter en tunnelbaneresa med lilltaxen Napo (han gillar att skrika och krafsa på fönstret om man säger så) var det första Emmy sa: ”Du ser ut som mördaren i den där filmen ”Jag vet vad du gjorde förra sommaren”.”

Jahaaa.

Hur som haver så drog mördaren fram detta bröd ur väskan. Fullproppat med massa godsaker som råg, havre, aprikoser, russin, hasselnötter och lingon. Kaffekopparna fylldes till bredden och vi mumsade i oss skiva efter skiva av brödet. Gott är bara förnamnet, och i så fall är enkelt efternamnet. Du rör nämligen ihop brödet i ett nafs.

För övrigt rekommenderar Alexandra stora regnjackor. Bra mot väder och vind, skyddar diverse bröd från fuktskador samt skrämmer bort lite folk som man kanske inte riktigt orkar prata med klockan 7.21 i en trång tunnelbana.

Enkelt fruktbröd / A cup of coffee

1 form

5 dl naturell yoghurt
1 dl torkade aprikoser
1 dl russin
1 dl hasselnötter
1 dl solrosfrön
1/2 dl linfrön
1/2 dl pumpakärnor
4 dl grovt rågmjöl
3 1/2 dl majsmjöl
1 dl havregryn
3 tsk bakpulver
2 tsk mald fänkål
2 tsk salt
1 dl lingon

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda yoghurten och lingonen i en bunke. Blanda alla torra ingredienser i en annan bunke. Rör sedan ned mjölblandningen lite i taget i yoghurten tills du fått en slät smet. Bred ut smeten i en smörad långform och grädda i mitten av ugnen i cirka 45 minuter.

Enkelt fruktbröd / A cup of coffee