Måndagsfavoriter – smörgåsar

Mackor, mackor, mackor. Typ det första som dyker upp i huvudet när man tänker på frukost. Förutom vårt livselixir (k a f f e) då. Vi älskar smörgåsar av alla dess slag och har sammanställt några av våra favoriter. Recept hittar ni genom att klicka på bilderna.

What should I eat for breakfast today

Denna skapelse måste vara guds gåva mot bakisångest. Avakadotoast med tomater och getost – och ett stekt ägg som kronan på verket. Gårdagskvällens alla synder försvinner med den första tuggan.

Green kitchen stories

Smørrebrød är ju mackornas macka. Kungen. Green kitchen stories bjuder på en mängd olika toppings som alla ser sanslöst goda ut. Vad sägs om färskpotatis och picklad rödlök? Eller hasselnötssmör med jordgubbar och basilika?

The butter half

Om Italien och New York gifte sig och fick ett kärleksbarn skulle det vara denna mackan: Rostad bagel med tomater, basilika och burrata.

The clever carrot

Drömmer ni också våta drömmar om de där sommarveckorna när tomaterna är som manna från himlen? Söta, saftiga och helt jävla perfekta. Då kommer i alla fall vi att göra dessa smörgåsar med hummus, basilika och saftiga tomatskivor.

Green kitchen stories2

Ni behöver inte övertala oss att äta nåt som innehåller koriander, tomater och vitlök. Det slinker ner direkt. Det kommer dessa rågbröd med taleggio och chilensk pebresalsa att göra också.