Älskade våfflor

Våfflor med Earl grey och citrongrädde / A cup of coffee

Foto: Emmy Lundström Styling: Alexandra Vikström och Emmy Lundström
  

Precis som med pannkakor får vi ljuva barndomsminnen av våfflor med vispgrädde. Sen var det ju det där med att ingen av oss har ett våffeljärn. Vad det beror på? Ja, vem vet, men kanske för att vi vuxit upp och tydligen enbart äter saker som innehåller citron, vitlök och parmesan… Vi bestämde oss för att sluta med det och lånade ett våffeljärn. Resultatet blev Earl Grey-våfflor med citrongrädde (ja, vi kunde inte hålla fingrarna borta från citronen). Låt er väl smaka, på Våffeldagen och allt!

För 12 våfflor behöver du:

125 g smör
2 dl mjölk
4 dl vetemjöl
2 ägg
1 tsk bakpulver
2 dl iskallt vatten
4 tepåsar Earl Grey 

Tillbehör:

3 dl vispgrädde
1 citron (zesten)

Smält matfettet i en kastrull på spisen. Vispa samman mjölk, mjöl, ägg och bakpulver till en slät smet. Rör i smöret och vattnet. Öppna fyra tepåsar, tillsätt tebladen i smeten och rör om. Hetta sedan upp våffeljärnet och smörj det med smör till den första våfflan. Grädda sedan våfflorna tills de får en gyllengul färg. Vispa grädden och riv ned citronzest. Pudra över lite florsocker vid servering.

Våfflor med Earl grey och citrongrädde / A cup of coffee

Våfflor med Earl grey och citrongrädde / A cup of coffee