Måndagsfavoriter: Sommarfrukost

Call me cupcake2

Kanske är det solens återkomst efter månader av mörker? Just nu drömmer vi i alla fall lite extra om de där magiska morgnarna på sommaren, när solen precis har börjat värma men gräset fortfarande är vått av dagg. När det första man gör efter att man har vaknat är att tassa ut och sätta sig på verandan eller balkongen med en kopp kaffe.

Vi har dammsugit nätet på frukostar som gör oss ännu hungrigare på sommar. Alla bilder är länkade till sina källor. Håll till godo!

My new roots

Finns det något godare än jordgubbar med mjölk? Kanske den danska klassikern koldskål, en blandning av kärnmjölk, äggulor, vanilj och citron. Här är en frukostvariant med yoghurt, lönnsirap och knapriga kardemummakakor. Ja tack, säger vi.

Local milk

På sommaren frossar vi i alla sorters bär. Dessa frasiga mördegsknyten fyllda med blåbär, lavendel och ricotta tar vi gärna en eller två av. Eller tre.

Kriis kitchen

Iste är ett måste på sommaren, gärna denna variant med björnbär och salvia. Det får oss att tänka på stora verandor och knarriga gungstolar i den amerikanska södern. Vi toppar drömmen med några bitar söt vattenmelon.

Call me cupcake

Dessa pannkakor gjorda på kärnmjölk är verkligen sommar i en enda tugga. Lyssna på det här: Jordgubbar, fläder och pocherad rabarber.

Le Parfait

Det är något beroendeframkallande med sura sötsaker som får tungas att krulla ihop. Därför älskar vi när rabarber är i säsong. Doppa stjälkarna i strösocker för krulltungeeffekten eller rör ihop en rabarberkräm med kardemumma. Båda delar funkar.