Att omvandla en gröthatare

Om man föreslår någon en tallrik gröt till frukost är det inte ovanligt att man möts av en kall blick.  Tråkigt och smaklöst, tänker de nog. Är du en av de som ser på gröt på detta vis måste du prova det här receptet. För när man adderar godheter som söta körsbär, vanilj och knapriga sesamfrön blir gröt nämligen allt annat än smaklöst och tråkigt.

Körsbärsgröt

Foto: Emmy Lundström

1 portion

1/2 dl havregryn
1/2 dl rågflingor
1/2 tsk vaniljpulver
1 msk sesamfrön
1 dl frysta eller färska körsbär
2 1/2 dl kallt vatten
1 nypa flingsalt
Pumpakärnor

Koka upp havregryn, rågflingor, vaniljpulver, sesamfrön och hälften av körsbären med vattnet. Tillsätt salt och låt puttra i några minuter så att vaniljsmaken hinner sätta sig och grynen och flingorna blir mjuka.

Dekorera med pumpakärnor och servera ihop med valfri mjölksort.