Som att äta frukost på ett franskt kafé

I Italien, där Alexandra håller hus titt som tätt, växer björnbären längs dikeskanterna i bergen. Och när Emmy var liten rensade hon alltid björnbärsbuskarna vid sommarhuset i Småland. Vi blir liksom lite nostalgiska av detta bär.

Vi använder det i smoothies, på yoghurt eller kokar marmelad av det. Och det är ju gott på ett sånt där vanligt gott-vis. Men tänk er att blanda björnbär med smör, mandel och florsocker. Att det är ungefär det godaste som går att äta, det hörs ju på lång väg.

Dessa björnbärstoast ihop med en kopp kaffe är gudomliga. Bonus också för att det känns som att sitta på ett franskt kafé och äta frukost, fast det egentligen är grått vårregn utanför fönstret.

DSC06716

Foto: Alexandra Vikström

1 toast

1 skiva surdegsbröd
20 g smör
1/2 dl björnbär
1/2 dl mandelspån
1/2 tsk äkta vaniljpulver
Florsocker
Flingsalt
Honung


Rosta brödet i en stekpanna tillsammans med smör och och vaniljpulver. Låt brödet suga åt sig allt smör så att det blir riktigt saftigt.
Lägg på björnbären och mandeln på brödet och låt bli varmt.
Pudra över florsocker, strö över lite flingsalt och ringla över lite honung innan du äter.